CFS 2 & Win 10

Discussion in 'Gaming' started by William F Jeffers, Oct 16, 2017.

  1. William F Jeffers

    William F Jeffers

    Joined:
    Oct 16, 2017
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Is there ANY possible way to get CFS 2 to operate in a 64 Bit Win 10 environment?
     
    William F Jeffers, Oct 16, 2017
    #1
    1. Advertisements

  2. William F Jeffers

    Grizzly

    Joined:
    Oct 26, 2016
    Messages:
    1,390
    Likes Received:
    364
    Location:
    North Carolina
    What is CFS 2?? Google only spits out Wire cutters for fiber optics under the term CFS 2...

    I assume it is some sort of a game??
     
    Grizzly, Oct 17, 2017
    #2
    1. Advertisements

  3. William F Jeffers

    William F Jeffers

    Joined:
    Oct 16, 2017
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Grizzly; Yes, it is a Microsoft Game that I once could play with Win XP. But even though I can "install" it on my Win 10 64 bit OS, it will not run!
     
    William F Jeffers, May 21, 2018
    #3
  4. William F Jeffers

    Grizzly

    Joined:
    Oct 26, 2016
    Messages:
    1,390
    Likes Received:
    364
    Location:
    North Carolina
    Have you tried it in compatibility mode yet??

    BTW: is that a flight simulator??

    never mind, I found it. Its the Combat flight simulator although I have never heard of it. I fly myself starting with ProPilot and ending up with MS XFS (but not under Windows 10, Win7 only). Still have TopGun and Falcon4
     
    Last edited: May 22, 2018
    Grizzly, May 22, 2018
    #4
  5. William F Jeffers

    William F Jeffers

    Joined:
    Oct 16, 2017
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    I've tried compatibility mode w/o success. For ALL versions of Windows listed in Compatibility mode. And , yes, it is a flight simulator program originally sold by Windows.
     
    William F Jeffers, May 22, 2018
    #5
  6. William F Jeffers

    BigFeet

    Joined:
    Oct 2, 2014
    Messages:
    1,023
    Likes Received:
    184
    Location:
    Syracuse
    Is there any messages or prompts? Or does it just not start up?
     
    BigFeet, May 22, 2018
    #6
  7. William F Jeffers

    William F Jeffers

    Joined:
    Oct 16, 2017
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    BigFeet: I see the little blue rotating windows circle with the microscopic arrowhead for a few seconds and then nothing.
     
    William F Jeffers, May 22, 2018
    #7
  8. William F Jeffers

    ram1220

    Joined:
    Oct 13, 2015
    Messages:
    324
    Likes Received:
    45
    I'm not a CFS 2 player but I am a Flight Sim 2004 user. Microsoft put out an upgrade a while back that disabled the starting of FS9 (FS2004). I can't remember the KB number. But those that had the problem uninstalled that particular update and their games started right up again. The same might be true for CFS 2. I read about the problem on the Flightsim website. Try searching for an issue along those lines.
     
    ram1220, May 22, 2018
    #8
    1. Advertisements

Ask a Question

Want to reply to this thread or ask your own question?

You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments (here). After that, you can post your question and our members will help you out.