Problem with restart

Discussion in 'Windows 10 Support' started by Laurie, Dec 2, 2015.

  1. Laurie

    Laurie

    Joined:
    Dec 2, 2015
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Every time my windows 10 restarts lately, it only loads partially. Now I am getting a message "another instance is already running...configuration system failed to initialize" What can I do to fix these two problems! I appreciate any help..
     
    Laurie, Dec 2, 2015
    #1
    1. Advertisements

  2. Laurie

    ClaudiaThompson

    Joined:
    Dec 2, 2015
    Messages:
    16
    Likes Received:
    3
    Laurie> I am not an expert here, but just to let you know, I had this problem before, and here is what I did that worked for me....

    Start/Run/ type in msconfig in the RUN space. Then click on the Services tab and then on disable all. Restart your computer and hopefully that will get it back to normal again. Anyway it worked for me. Then once you get it working again, you might need to enable everything once again after restarting. That just sort of turns everything off that may have not shut down properly before.
     
    ClaudiaThompson, Dec 2, 2015
    #2
    1. Advertisements

  3. Laurie

    Laurie

    Joined:
    Dec 2, 2015
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    thanks...I'll give it a shot
     
    Laurie, Dec 2, 2015
    #3
  4. Laurie

    Trouble Noob Whisperer Moderator

    Joined:
    Nov 19, 2013
    Messages:
    8,737
    Likes Received:
    1,039
    Location:
    Northwest Indiana U.S.A.
    STOP......
    Do not "disable all" before first checking the box that says "Hide Microsoft Services".
    If you "disable all" including Microsoft Services, then your machine may become unstable if not inoperable.

    If you are going to try and chase down an issue at start up then you may want to follow the instructions for Windows 8 / 8.1 here
    https://support.microsoft.com/en-us/kb/929135
    It works the same on Windows 10
     
    Trouble, Dec 2, 2015
    #4
  5. Laurie

    LinnightL

    Joined:
    Jan 9, 2017
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    In my case I ran Task Manager when the dialogue box was open and saw "Web Companion" was running. A little research and found a number of other people having the same issue - Web Companion is a part of Adaware from Lavasoft. This was easily removed via Program and Features.
     
    LinnightL, Jan 9, 2017
    #5
    1. Advertisements

Want to reply to this thread or ask your own question?

It takes just 2 minutes to sign up (and it's free!). Just click the sign up button to choose a username and then you can ask your own questions on the forum.
Similar Threads
  1. Kyle
    Replies:
    1
    Views:
    1,900
    Trouble
    Jul 30, 2015
  2. William Hargreaves

    Windows 10 says it has found a problem and needs to restart, at least once a day

    William Hargreaves, Sep 20, 2015, in forum: Crashes, BSODs and Debugging
    Replies:
    1
    Views:
    725
    Trouble
    Sep 21, 2015
  3. Moretta
    Replies:
    1
    Views:
    931
    Trouble
    Jan 15, 2016
  4. Wilbert Gelens

    It started with no sync problem with my Outlook 2010 mail

    Wilbert Gelens, Sep 20, 2016, in forum: Windows 10 Support
    Replies:
    2
    Views:
    333
    Wilbert Gelens
    Sep 21, 2016
  5. Nisko
    Replies:
    1
    Views:
    126
Loading...