Pc shuts off and turns back again on when Windows 10 was loading,getting devices ready.


Joined
Feb 19, 2016
Messages
51
Reaction score
0
Hi my new pc.

12900K with NZXT KRAKEN X73 ( 40-50C in Far Cry 6 )

2x16GB DDR4 KINGSTON DDR4 3600MHZ in GEAR 1

RTX 3090 Ti Gigabyte Gaming

Aorus Z690 Elite DDR4 bios F5

SSD 1 TB NVM PCIE

I went from Aorus Z490 and 10850K to 12900K and Aorus Z690 Elite DDR4. Windows 10 is installed on SSD from 10850K build.When new pc booted i enabled in GEAR 1 XMP ( 3600 mhz ). Then i rebooted to UEFI again without issues.

Then i reboot pc again and when windows 10 was loading pc shutts off and turns back on again. And second time it booted to Windows 10 normally. Is my pc fine? Why pc shuts off ( OFF ) and turns back again on first time,when windows 10 was loading ? Pc not rebooted. Pc shuts down and boot itself up. Not typical reboot.

It happened before Windows 10 boot <%>Getting devices ready
 
Ad

Advertisements

Joined
Dec 25, 2015
Messages
71
Reaction score
13
this is your build? which cpu is installed?
recheck all settings nvme in correct slot reseat memory chips check motherboard drivers are up to date
latest bios is F7B would only install as last option.
i run Z590 setup win11
 
Ad

Advertisements

Joined
Feb 19, 2016
Messages
51
Reaction score
0
It just shutdown and comes back automatically,once before windows 10. It happened once before Windows 10 boot first time<%>on Getting devices ready
 

Ask a Question

Want to reply to this thread or ask your own question?

You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments. After that, you can post your question and our members will help you out.

Ask a Question

Top