Why my system getting full cache and hanging?

Discussion in 'Software' started by remostalin, Nov 11, 2018.

  1. remostalin

    remostalin

    Joined:
    Jul 21, 2015
    Messages:
    84
    Likes Received:
    2
    superfetch option not showing in services but disabled in regedit.
    but still getting full cache at startup without opening programs !!
    it's hanging,lagging and crashes!!
    [​IMG]
     
    remostalin, Nov 11, 2018
    #1
    1. Advertisements

  2. remostalin

    Wolfie

    Joined:
    Apr 22, 2017
    Messages:
    2,519
    Likes Received:
    280
    Hi remostalin,

    my first suggestion is to remove apps like the one you show above, they are more trouble than they are worth!.

    What is the start-up list showing you?. :):):)

    upload_2018-11-11_7-34-43.png
     
    Wolfie, Nov 11, 2018
    #2
    1. Advertisements

  3. remostalin

    remostalin

    Joined:
    Jul 21, 2015
    Messages:
    84
    Likes Received:
    2
    but i disabled them !!!
    [​IMG]
     
    remostalin, Nov 11, 2018
    #3
  4. remostalin

    davehc

    Joined:
    Nov 19, 2013
    Messages:
    4,033
    Likes Received:
    773
    Location:
    Denmark
    I see at least three there which are not disabled?
     
    davehc, Nov 11, 2018
    #4
  5. remostalin

    Grizzly

    Joined:
    Oct 26, 2016
    Messages:
    1,390
    Likes Received:
    364
    Location:
    North Carolina
    From what I have found is that upnpsv.exe is malware that bogs down your pc.Or does that belong to your VMWare??

    Some of your programs I would hesitate to install....
     
    Grizzly, Nov 11, 2018
    #5
    Wolfie likes this.
  6. remostalin

    Wolfie

    Joined:
    Apr 22, 2017
    Messages:
    2,519
    Likes Received:
    280
    Wolfie, Nov 11, 2018
    #6
  7. remostalin

    Wolfie

    Joined:
    Apr 22, 2017
    Messages:
    2,519
    Likes Received:
    280
    Wolfie, Nov 12, 2018
    #7
  8. remostalin

    davehc

    Joined:
    Nov 19, 2013
    Messages:
    4,033
    Likes Received:
    773
    Location:
    Denmark
    From what I read, it isn't a virus, as such, but heavy duty spam. It purpose is to redirect you to advertising sites. But I could be mistaken!!
    But the simplest way is to right click it in the task manager and go to the location it shows in the drop down list. Then delete it.
     
    davehc, Nov 12, 2018
    #8
  9. remostalin

    remostalin

    Joined:
    Jul 21, 2015
    Messages:
    84
    Likes Received:
    2
    i disbaled adobe and upnpsv.
    i need adgaurd & advanced system care.
     
    remostalin, Nov 12, 2018
    #9
  10. remostalin

    remostalin

    Joined:
    Jul 21, 2015
    Messages:
    84
    Likes Received:
    2
    except adobe i need them
     
    remostalin, Nov 12, 2018
    #10
  11. remostalin

    remostalin

    Joined:
    Jul 21, 2015
    Messages:
    84
    Likes Received:
    2
    nah its not virus.
    i think its from HMA,Vyper Vpn services
     
    remostalin, Nov 12, 2018
    #11
  12. remostalin

    Wolfie

    Joined:
    Apr 22, 2017
    Messages:
    2,519
    Likes Received:
    280
    Hi remostalin,

    I suggest it is virus/malware and you should remove it as it doesn't care which websites it directs you to; which can/will/would cause malicious damage to your PC!.

    https://www.threatfixer.com/step-step-removal-guide-upnpsv-exe-virus/

    DO NOT DOWNLOAD ANYTHING FROM THE LINKED WEBSITE ABOVE, BY THAT I MEAN ANY AV TOOLS OR ANY OTHER SOFTWARE FROM THAT SITE: IT IS ONLY FOR INFO !!!!!.
     
    Wolfie, Nov 12, 2018
    #12
    remostalin likes this.
  13. remostalin

    remostalin

    Joined:
    Jul 21, 2015
    Messages:
    84
    Likes Received:
    2
    k k removed advanced care.
    adgaurd is not virus ..
    but still im getting 1.4GB cache at startup is it normal?
    i have 5GB ram available showing in task manager but is it worngly showing in memory optimizer?
     
    remostalin, Nov 12, 2018
    #13
  14. remostalin

    Wolfie

    Joined:
    Apr 22, 2017
    Messages:
    2,519
    Likes Received:
    280
  15. remostalin

    davehc

    Joined:
    Nov 19, 2013
    Messages:
    4,033
    Likes Received:
    773
    Location:
    Denmark
    I really dont think it can be classified as a virus. Further investigation, and a chat with my son, who was previously a Dell employee, indicates that , with Lenovo and dell - two similar motherboards, that it was once a plant in the keyboard driver of these two makes. As I said previously, it had the ability to collect advertising material from designated sites.
    I dont believe it is "planted" in more recent machines.
    My own definition of a virus is, like human ones, it is something that can infect and harm your machine. This does not do that, but is just a B** nuisance., which will interfere with your browsing.
    I honestly think this was spotted as a side issue, and is not the principal reason for the posters cache problem (but could well be!)
     
    davehc, Nov 12, 2018
    #15
  16. remostalin

    remostalin

    Joined:
    Jul 21, 2015
    Messages:
    84
    Likes Received:
    2
    remostalin, Nov 12, 2018
    #16
  17. remostalin

    Grizzly

    Joined:
    Oct 26, 2016
    Messages:
    1,390
    Likes Received:
    364
    Location:
    North Carolina
    I still would disable Adobe in startup. A PDF program does not need to autostart, especially the updater (which can be run from inside ADOBE)
     
    Grizzly, Nov 13, 2018
    #17
    Wolfie likes this.
  18. remostalin

    Wolfie

    Joined:
    Apr 22, 2017
    Messages:
    2,519
    Likes Received:
    280
    I would say it is at least a piece of malware so lets call it "Valware" Dave. LOL. :):):)

    I also agree with @Grizzly about stopping adobe at start-up. ;););)
     
    Wolfie, Nov 13, 2018
    #18
  19. remostalin

    davehc

    Joined:
    Nov 19, 2013
    Messages:
    4,033
    Likes Received:
    773
    Location:
    Denmark
    Unless you really have a great need to edit a pdf, then, at least for me, Edge does the job of a viewing a readable file. Otherwise, for those with a better budget, Ofiice/Word 2016 and later remain the best (imo), for transcribing and editing. It will even save it as a regular doc(x)
    Surely, in the majority of cases, no need to have Adobe at all?
    But, we have drifted again, from the thread essence.
     
    davehc, Nov 13, 2018
    #19
    1. Advertisements

Ask a Question

Want to reply to this thread or ask your own question?

You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments (here). After that, you can post your question and our members will help you out.