I can't minimize or resize some windows

Discussion in 'Windows 10 Support' started by Nikilet, Aug 18, 2016.

  1. Nikilet

    Nikilet

    Joined:
    Jul 14, 2016
    Messages:
    60
    Likes Received:
    7
    I can't minimize or resize "some" windows and this seems to have started after the August 10th updates, which included the Cumulative Update for Windows 10 Version 1511.

    I Googled this and found information that this would happen if the computer is running in tablet mode, turning this off seemed to have helped quite a few, but it must not be the answer in my case because mine was not running in tablet mode.

    So far as I can tell right now, it seems to affect my Emsisoft Antimalware and Malwarebytes. Emsisoft I can not minimize or resize. Malwarebytes I can minimize but not resize. It seems strange that it would only affect these two programs but at this point those are the only ones I've found.

    Does anyone have any suggestions, please?
     
    Nikilet, Aug 18, 2016
    #1
    1. Advertisements

  2. Nikilet

    Regedit32 Moderator

    Joined:
    Mar 4, 2016
    Messages:
    2,160
    Likes Received:
    560
    If you right-click on the application's icon you normally click to open MalwareBytes or Emisoft, then choose Properties, then click the Shortcut tab are you able there to choose one of the three options in the Run box which is Normal, Minimized or Maximized?

    If you choose Maximized, then close, then repeat but choose Normal and close; it may reset things.
     
    Regedit32, Aug 18, 2016
    #2
    1. Advertisements

  3. Nikilet

    Nikilet

    Joined:
    Jul 14, 2016
    Messages:
    60
    Likes Received:
    7
    I tried this. I am now able to minimize (to the taskbar) Emsisoft, but I still can't resize the window using the arrows. The arrows appear when I hover near the edge, but the window won't move. This program opens really large, almost completely fills my 20" flat screen. It does help that now I can at least minimize to task bar but wish I could make it smaller.

    On Malwarebytes, it didn't have any effect. That one I could already minimize to task bar but couldn't resize. However, that one doesn't open in quite as large a window as the other. Very puzzling.
     
    Nikilet, Aug 18, 2016
    #3
    1. Advertisements

Want to reply to this thread or ask your own question?

You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments (here). After that, you can post your question and our members will help you out.
Similar Threads
  1. Tyler Stauffer
    Replies:
    3
    Views:
    3,780
    ronpod
    Mar 2, 2016
  2. Mr FH Norman

    Minimize /maximize

    Mr FH Norman, Sep 11, 2015, in forum: General Discussion
    Replies:
    11
    Views:
    847
    Trouble
    Sep 12, 2015
  3. scott_h

    SOLVED Radeon 5770 displaying 'chinese' font in minimize/close/etc

    scott_h, Jan 29, 2016, in forum: General Discussion
    Replies:
    5
    Views:
    418
    scott_h
    Mar 2, 2016
  4. Mistyfeisty
    Replies:
    8
    Views:
    770
    Trouble
    Jul 22, 2016
  5. RBC
    Replies:
    5
    Views:
    1,166
    Jake B
    May 12, 2017
  6. Buzzm
    Replies:
    5
    Views:
    2,205
    Regedit32
    Oct 19, 2016
  7. Jim Liller
    Replies:
    1
    Views:
    384
    Trouble
    Dec 16, 2016
  8. Donald Harris
    Replies:
    1
    Views:
    455
    Trouble
    Jan 3, 2017
Loading...