Loging screen - power button disappeared


Ad

Advertisements

Joined
Nov 20, 2013
Messages
2,092
Reaction score
180
Are you looking for the one at the extreme right side of the screenshot ?

Shidt + Restart.jpg
 
Joined
Nov 20, 2013
Messages
2,092
Reaction score
180
This will require registry editing.
The procedures are not complicated, BUT you must follow the instructions to the letter.
If there is a question/uncertain at any stage, STOP. Post back for clarification. OK ?

Let's start....................
Right click at Start button > select Run > in the Run box, type regedit > click OK.
You are now on Registry editing window.
Left column....................
expand ( click the pointer in front of ) HKEY_LOCAL_MACHINE
expand Software
expand Microsoft
expand Windows
expand Current Version
expand Policies
click at System > right side, locate Shutdownwitho...
right click at Shutdownwitho... > click Modify > under Value Data , change the value from 0 to 1 > click OK ( see screenshot.)
Exit registry editing.
That's it.
Restart and see if the Power icon is back on.

modify value to 1.jpg
 
Joined
Aug 12, 2015
Messages
7
Reaction score
0
This will require registry editing.
The procedures are not complicated, BUT you must follow the instructions to the letter.
If there is a question/uncertain at any stage, STOP. Post back for clarification. OK ?

Let's start....................
Right click at Start button > select Run > in the Run box, type regedit > click OK.
You are now on Registry editing window.
Left column....................
expand ( click the pointer in front of ) HKEY_LOCAL_MACHINE
expand Software
expand Microsoft
expand Windows
expand Current Version
expand Policies
click at System > right side, locate Shutdownwitho...
right click at Shutdownwitho... > click Modify > under Value Data , change the value from 0 to 1 > click OK ( see screenshot.)
Exit registry editing.
That's it.
Restart and see if the Power icon is back on.

View attachment 726
Many thanks David. Unfortunately I don't have that key name. I did find another one (undockwithoutlogon) which had the value already set to 1. May it will get fixed in SP1 one day...:). Thanks for your help anyway. Cheers.
 
Ad

Advertisements

Joined
Nov 20, 2013
Messages
2,092
Reaction score
180
What version of Windows 10 do you have ?

Here is my screenshot ofShutdownwitho..., Win 10 Home version ............

shutdownwitho....jpg
 
Joined
Aug 3, 2015
Messages
86
Reaction score
1
Hi i have followed the above advice and my setting was already set at (1)

is there any thing else i can do
 
Ad

Advertisements

Joined
Nov 20, 2013
Messages
2,092
Reaction score
180
Hi i have followed the above advice and my setting was already set at (1)

is there any thing else i can do

You can do a troubleshooting routine.......................

Run a system file check to look for corrupt files. It will try to do repair if any found.
Right click at Start button > select Command Prompt (Admin) > at the flashing prompt, copy/paste this.....
sfc /scannow
> press Enter.
It will take quite sometime. When finished, it will give you one of the 3 reports : (paraphrasing )
1. No integrity violation.
2. Found corrupt files and repair successfully.
3. Found corrupt files but unable to repair.
If report is #1. Your issue lies elsewhere.
IF report is #2, go see if everything is now working ok.
If report is #3, please do the following........
Right click at Start button > select Command Prompt (Admin) > at the flashing prompt, copy/paste this.....
dism /online /cleanup-image /restorehealth
> press Enter.
Again, it will take some time. When finished it will give you a report.
If it says operation successful, go see if everything is now working ok.
 

Ask a Question

Want to reply to this thread or ask your own question?

You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments. After that, you can post your question and our members will help you out.

Ask a Question

Top