Program to use an endoscope with win10


Joined
Apr 9, 2018
Messages
107
Reaction score
10
does anyone happen to know how to get an endoscope to run in win10? it works on the android phone and i have a cde for the pc but it show in china and for some reason is not translating. so maybe there is a program out there that will run endoscopes in the win10 platform? thanks
 
Ad

Advertisements

Joined
Sep 26, 2017
Messages
2,982
Reaction score
583
Just questions: is it for medical, mechanical or firearms, other type of bore inspection? It's a camera so has it been tried with the Windows camera program? Most of the advertising I've seen has it attached to a Smart Phone for portability.
 
Joined
Apr 9, 2018
Messages
107
Reaction score
10
no not for medical or firearms etc. i want to use it for check my ears for wax. seems a bit easier that trying to home a phone and the camera. i plugged it into the pc and it did not come up with any options. it came with a cd but the cd opened in chinese and chrome or the os did not translate so before i just tap icon in the cd i figured i would ask. maybe someone has used these on pc's with windows and has a solution. thanks
 
Joined
Apr 22, 2017
Messages
5,478
Reaction score
683
Hi CB,

what make and model is it?, if we know that, there may be info somewhere on the web for it!. ;)
 
Joined
Apr 9, 2018
Messages
107
Reaction score
10
thanks i have not clue anymore it works on the phone and with a few different apps. but i was hoping there would be a few program out ther and i could just ry a few to see. thanks
 
Ad

Advertisements

Joined
Jan 30, 2021
Messages
1
Reaction score
0
does anyone happen to know how to get an endoscope to run in win10? it works on the android phone and i have a cde for the pc but it show in china and for some reason is not translating. so maybe there is a program out there that will run endoscopes in the win10 platform? thanks
Did you find a solution? I'm searching too...
 
Joined
May 8, 2021
Messages
1
Reaction score
0
Did you find a solution? I'm searching too...
I found an easy solution to this. Click on Windows Start, click on Camera from the list and allow use of camera. You do not need to connect a webcam to your pc. It takes some fiddling with the focus on the endoscope. However, do remember to take of the protective cap off the endoscope first, we spent a while trying to get it to focus only to realise the protective cap was on. lol :)
 
Joined
Jul 1, 2021
Messages
1
Reaction score
0
does anyone happen to know how to get an endoscope to run in win10? it works on the android phone and i have a cde for the pc but it show in china and for some reason is not translating. so maybe there is a program out there that will run endoscopes in the win10 platform? thanks
Hi
I had the same problem & found that if I went into Windows / Settings / Camera & selected to take an account picture the camera on my computer opens then in the camera pane you select to switch to rear facing camera & the endoscope comes up.
I did a youtube if you want to see.

 
Ad

Advertisements

Joined
Jun 7, 2022
Messages
1
Reaction score
0
I found an easy solution to this. Click on Windows Start, click on Camera from the list and allow use of camera. You do not need to connect a webcam to your pc. It takes some fiddling with the focus on the endoscope. However, do remember to take of the protective cap off the endoscope first, we spent a while trying to get it to focus only to realise the protective cap was on. lol :)
Opening the "camera" on my computer made it work like a champ . . . thank you my friend.
 

Ask a Question

Want to reply to this thread or ask your own question?

You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments. After that, you can post your question and our members will help you out.

Ask a Question

Top