Booting issue


Joined
Oct 9, 2018
Messages
2
Reaction score
0
Once in a while I am having a booting (cold or warm) problem.
Generally, when I hit the power button in the morning, windows 10 Any boots well.
Once in a while, I am getting a black screen.

In that case, I perform a sort of power flea.
Disconnect all cables from tower.
After 5 min, cables are reconnected to the tower.
Then, it boots nicely.
It happens once in a while.
I have no clues why this happens.
Any suggestion would be appreciated.
 
Joined
Apr 24, 2018
Messages
22
Reaction score
3
I'd replace your internet cable first and see how it goes for awhile. Sounds like a transient problem. It could be your BIOS maybe the issue, check to make sure you're booting to the correct drive. Other than those I's suspect maybe a board problem. Dunno.
 
Joined
Apr 22, 2017
Messages
2,519
Reaction score
280
Hi hummer77,

do you have the PC set to sleep?, that causes problems for me at least, I disable this function and just switch off the monitor when I want to leave the PC alone for 10 mins!. :):):)

upload_2018-10-10_6-53-41.png
 
Joined
Oct 2, 2014
Messages
1,109
Reaction score
197
Disable fast boot. Go to Control Panel then Power Options. On the left, select "Choose what the power buttons do". Then select "Change settings that are currently unavailable". Uncheck "Turn on fast startup". Click "Save changes".
 

Ask a Question

Want to reply to this thread or ask your own question?

You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments. After that, you can post your question and our members will help you out.

Ask a Question

Top