WHEA-LOGGER 19 when idling .Error Type: Cache Hierarchy Error. Asus Z370 Tuf issue?


Joined
Feb 19, 2016
Messages
32
Reaction score
0
Hello. I am checking event logs from 23.10.2018 and have spam of WHEA-LOGGER 19 entries, each every 1 minute,when system is idling or i am just in windows/desktop.


When i run all stress tests and benches and games like Assassin Creed, Far Cry 5,etc,all heavy for cpu and system....no whea in events. But when i am idling or doing something in windows or idling its logging in events. System is smooth and no crashing or data corruption.


Is this reason to worry? My actually Windows 10 is 1803.


Ah and i remember i had them too on 21.01 january but they dissapeared after 21.01 january.

On january 21.01 , Windows 10 1709 build 16299.15 it was.

But now they appeared again after few months. I must say that i was little surprised that i saw them again after few months especially on idle .

Windows 10 1803 actually.



A spam of:

WHEA Event ID 19 CPU-corrected hw error



A corrected hardware error has occurred.



Reported by component: Processor Core

Error Source: Corrected Machine Check

Error Type: Cache Hierarchy Error



Screens are from january 21.01 but this is the same of course warning whea entry:





My pc:

8700K ( MCE is on , always was on 4700mhz )

2x8GB DDR4 3000MHZ GSKILL

Corsair 750rmi

Asus Z370 Pro Gaming ( bios old from august 2017 )

Gtx 2080 Ti Gigabyte Windforce ( actually ). On january i had Aorus 1080 ti.

1xssd , 1xHdd



Dont have any crashing,no freezing,no bsods,scores are fine etc.



In 15.10 october i add only new GPU Rtx 2080 Ti , before was 1080 Ti. Coincidence?

For Rtx 2080 ti minimum version is 1803 version Windows 10, maybe should i have 1809 Windows 10 ?

Anyway no problems with card,no issues etc.



So question. ANyway is this reason to worry or skip it if they stop it again?

Maybe something with voltage or something ( reading reddit ) but they appeared when system was idling ( not gaming ) and i was away from pc.

All drivers installed. Gpu drivers 411.70. Tried the newest and the same.

Thanks


ps:No errors in ihc memtest i checked in past .
 
Joined
Oct 13, 2015
Messages
330
Reaction score
46
I did a search using Duckduckgo for your WHEA-LOGGER 19 entries. It seems the entry might be related to a fault in one or more of your cores on your Intel CPU. I recommend doing a search yourself and reading the information out there.
 
Ad

Advertisements

Joined
Feb 19, 2016
Messages
32
Reaction score
0
Weird it happened after plugging 2080 ti . That whea-logger 19 cache hierarchy error ( warning ).
Each warning 1 minute only on desktop/idle. When gaming or full load , not warnings. ANy ideas?

Maybe something with asus dumb bios?
 
Joined
Feb 19, 2016
Messages
32
Reaction score
0
Weird i am scared to update bios :) Anyway it happened in january 21, but it stopped itself so i ignored. Card was 1080 ti Aorus in this time. In october 20th i plug 2080 ti Rtx and it start again logging but only in idle/desktop, not in load/gaming. I dont change anything in UEFI etc. All the same settings,even not bios update.

So i change gpu drivers and the same. Any ideas? Maybe just coincidence?
 
Joined
Oct 13, 2015
Messages
330
Reaction score
46
Weird it happened after plugging 2080 ti . That whea-logger 19 cache hierarchy error ( warning ).
Each warning 1 minute only on desktop/idle. When gaming or full load , not warnings. ANy ideas?

Maybe something with asus dumb bios?

Yes. There is an issue with your CPU.
 
Ad

Advertisements

Joined
Feb 19, 2016
Messages
32
Reaction score
0
yes i updated drivers too :) and the same , maybe should i updated to newest hotfix from 26 october? But i doubt they will help
 
Joined
Feb 19, 2016
Messages
32
Reaction score
0
i found a pretty weird. When i dont open gpuz there are not whea logger in events each minute on idle only. Any ideas?
 
Ad

Advertisements

Joined
Feb 19, 2016
Messages
32
Reaction score
0
According to this topic.

https://rog.asus.com/forum/showthre...on)-not-working-Bios-fix-required-ASAP/page13

My motherboard have issue with vdroop,load line calibration , so i am getting that whea logger 19 only on idle,yes? So its my mobo fault i must rma or i can live with that if i dont have any side effects ?

Each whea warning 19 appear only on idle,1 warning each 1 minute. It happens even when i have killed all process in background.
No crashes,no freezes,etc,smooth all.

During load ,games or benchmarking no warnings in event log.
 

Ask a Question

Want to reply to this thread or ask your own question?

You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments. After that, you can post your question and our members will help you out.

Ask a Question

Top