Broadcom NetXtreme 57xx Gigabit Controller Not Found

Joined
Aug 1, 2015
Messages
5
Reaction score
0
I checked the connection from the modem to the desktop and both ends are lit up, which tells me it's not the NIC card. When I goto Device Manager and click it, device status is This device cannot start. (Code 10)

{Operation Failed}
The requested operation was unsuccessful.

So now I uninstalled the driver and am waiting on my PC to reboot.

Nothing changed. I disabled it, re-enabled it and it still has that damned yellow exclamation point on it. Anyone know a fix for this? I'd really hate to have to roll back to Windows 7 already.

I need a fix before the morning because I need to login to work and get some stuff done and I *prefer* my desktop.

Thank you everyone.
 
Joined
Aug 1, 2015
Messages
5
Reaction score
0
w8upmg.jpg
 
Joined
Aug 1, 2015
Messages
5
Reaction score
0
Did that. Now I'm getting "This device is not working properly because Windows cannot load the drivers required for this device. (Code 31).
 
Joined
Aug 1, 2015
Messages
5
Reaction score
0
I even tried the 64 bit diagnostics and it keeps telling me that my system can't run it. Ughhhhh. I'm sick of Windows 10 already.
 
Joined
Aug 3, 2015
Messages
1
Reaction score
2
Hello, I had the same problem after installing Windows 10 on my HP XW4600 desktop with Broadcom NetXtreme Gigabit Ethernet. What finally fixed the problem for me was to install an older version 14.2.0.5 of the driver that I got from HP's support website.
 

Trouble

Noob Whisperer
Moderator
Joined
Nov 19, 2013
Messages
13,407
Reaction score
2,318
Hello range16, welcome to the forum.
That is good to know.
I'll file that away for future reference.
Often times, especially in the case of laptops it is best to fall back on the computer manufacturer's drivers. Sometimes the hardware devices are customized by the vendor for that specific laptop and the chipset maker's driver will not seem to get the job done.
Thank You.
 
Joined
Aug 1, 2015
Messages
5
Reaction score
0
Hello, I had the same problem after installing Windows 10 on my HP XW4600 desktop with Broadcom NetXtreme Gigabit Ethernet. What finally fixed the problem for me was to install an older version 14.2.0.5 of the driver that I got from HP's support website.

Thank you. I'll try that now! Mind you this is acting up on a DELL OPTIPLEX 745 desktop.
 

Ask a Question

Want to reply to this thread or ask your own question?

You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments. After that, you can post your question and our members will help you out.

Ask a Question

Top