Windows boots to black screen, no cursor


Joined
Nov 12, 2016
Messages
2
Reaction score
0
Windows 10 Prof x64 Sager Laptop, i7 NVidia 980M

This morning I resumed my computer back from sleep and different programs started hanging. So, I decided to restart. I restarted my computer and it stayed on the restart screen for ages, like 30 minutes. So I hard shut down the computer and rebooted.

I decided to reboot to see if the reboot changed anything. Nothing, reboot hang. Tried disconnecting all my peripherals in case a driver was hanging, still no luck, reboot hangs.

So I loaded the WindowsPE bootable USB rescue disck and tried running SFC /scannow, checkdisk, and oher utilities, no errors.

I tried editing the the boot files using a BCD utilty to go to Safe Mode with networking as well as tried using some of the Windows repair utilities included. And now my computer boots, or I think it boots and stays with a blank screen. I've tried connecting a monitor and no luck.

I made a full Windows 10 boot drive so the I could launch the Repair Environment, but somehow my boot is stuck in a hibernate mode When I hard shut down the device by holding the power button, and turn it back on all it will do is resume from Hibernate, so I am unable to boot from the Windows 10 flash drive.

I can turn the computer on, and then I see "Safe Mode" blink a couple times, and then it sits at a black screen. When I press the power button, the computer sleeps, and then I turn it back and it resumes from hibernation. When I hold the power button down, it turns off, and then the same thing happens, resume from hibernation.

I need help, in over my head a bit.

Any advice?

Thanks!

UPDATE: I was able to get rid of the hibernation by interrupting the hibernation at the right time with a hard power down. I'm now able to boot from USB. The startup repair said it was unsuccessful, or so it says, the Startup Repair report comes back 100% clean with all tests "Completed Successfully" with an Error Code of "0x0", which I'm assuming means null.

Now when I try to boot, it ultimately boots I guess and then the "SAFE MODE" tags appear in each corner every minute or so, but the screen remains black.

Also after booting, if I plug in an external monitor, you can see the graphics switch, but both show nothing but black.
 
Ad

Advertisements

Trouble

Noob Whisperer
Moderator
Joined
Nov 19, 2013
Messages
12,452
Reaction score
2,005
Now when I try to boot, it ultimately boots I guess and then the "SAFE MODE" tags appear in each corner every minute or so, but the screen remains black.
When this is going on, can you use Ctrl + Alt + Delete to launch Task Manager?
 
Ad

Advertisements


Ask a Question

Want to reply to this thread or ask your own question?

You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments. After that, you can post your question and our members will help you out.

Ask a Question

Top