Windows Live Mail and CANNOT receive mail but CAN send mail.

SOLVED Discussion in 'General Discussion' started by Spencer Wood, Aug 13, 2015.

  1. Spencer Wood

    Spencer Wood

    Joined:
    Aug 13, 2015
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Can anyone provide settings for POP. Can send but cannot receive.
     
    Spencer Wood, Aug 13, 2015
    #1
    1. Advertisements

  2. Spencer Wood

    davidhk129

    Joined:
    Nov 20, 2013
    Messages:
    2,092
    Likes Received:
    179
    The best way to do that is to contact your ISP ( internet service provider ). The company that connects you to the internet.
    Ask for a technician, and tell him/her the problem.

    The alternative is to tell us who is your ISP.
     
    davidhk129, Aug 13, 2015
    #2
    1. Advertisements

  3. Spencer Wood

    Spencer Wood

    Joined:
    Aug 13, 2015
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Thanks for the response. That would be AT&T. They tell me to check with Microsoft.
     
    Spencer Wood, Aug 13, 2015
    #3
  4. Spencer Wood

    davidhk129

    Joined:
    Nov 20, 2013
    Messages:
    2,092
    Likes Received:
    179
    Need your server name that is after the @ sign, such as.......
    att.net
    bellsouth.net
    sbcglobal.net

    etc etc etc.

    Don't worry. What I ask of you is NOT confidential.
    I can tell you mine. Mine is ..... @bell.net
     
    davidhk129, Aug 13, 2015
    #4
  5. Spencer Wood

    Spencer Wood

    Joined:
    Aug 13, 2015
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    No problem...att.net
     
    Spencer Wood, Aug 13, 2015
    #5
  6. Spencer Wood

    davidhk129

    Joined:
    Nov 20, 2013
    Messages:
    2,092
    Likes Received:
    179
    Can you use the following info or you still need further assistance.

    AT&T POP email account settings:
    Note : Customer ID is actually your email address

    at&t account settings.jpg
     
    davidhk129, Aug 13, 2015
    #6
  7. Spencer Wood

    BJH

    Joined:
    Sep 8, 2015
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
     
    BJH, Sep 9, 2015
    #7
  8. Spencer Wood

    BJH

    Joined:
    Sep 8, 2015
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    HA good luck getting to Microsoft
     
    BJH, Sep 9, 2015
    #8
  9. Spencer Wood

    Trident

    Joined:
    Jul 30, 2015
    Messages:
    78
    Likes Received:
    1
    Location:
    Central MA
    • Just a suggestion, if similar to Win 7. Open WLM, go to accounts, select server tab - at the bottom of page see if you have a check mark in 'My server requires authentication'. Had the same problem when I had changed my ISP. Check it.
     
    Trident, Dec 21, 2015
    #9
  10. Spencer Wood

    davehc

    Joined:
    Nov 19, 2013
    Messages:
    2,633
    Likes Received:
    526
    Location:
    Denmark
    The thread is quite old The OP did not return to the forum after his three posts, so I think he either solved the problem (or gave up?).
     
    davehc, Dec 21, 2015
    #10
  11. Spencer Wood

    Trident

    Joined:
    Jul 30, 2015
    Messages:
    78
    Likes Received:
    1
    Location:
    Central MA
    davehc. I hadn't checked the date posted, thanks for the heads-up and a Merry Christmas to you.
     
    Trident, Dec 21, 2015
    #11
  12. Spencer Wood

    davehc

    Joined:
    Nov 19, 2013
    Messages:
    2,633
    Likes Received:
    526
    Location:
    Denmark
    Same to you, my friend
     
    davehc, Dec 21, 2015
    #12
  13. Spencer Wood

    emilybut

    Joined:
    Sep 8, 2015
    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
    I am having the same problem and have talked to the technical staff at my ISP and still no success. This started after Defender ran. ISP thinks Defender did something with Outlook. I am now at a loss, can anyone help? server is rr.com
     
    emilybut, Feb 8, 2016
    #13
  14. Spencer Wood

    Saltgrass

    Joined:
    Oct 1, 2014
    Messages:
    1,206
    Likes Received:
    140
    Have you checked for a port number and server name changes for the rr.com servers? It may depend on your location but I noticed a change a couple of months ago.
     
    Saltgrass, Feb 8, 2016
    #14
  15. Spencer Wood

    emilybut

    Joined:
    Sep 8, 2015
    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
    I read another thread on instructions to run a scan via cmd and that worked. Thanks for the help everyone!
     
    emilybut, Feb 9, 2016
    #15
  16. Spencer Wood

    emilybut

    Joined:
    Sep 8, 2015
    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
     
    emilybut, Feb 10, 2016
    #16
  17. Spencer Wood

    emilybut

    Joined:
    Sep 8, 2015
    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
    Yes I did
    Yes I did, no changes
     
    emilybut, Feb 10, 2016
    #17
  18. Spencer Wood

    baldqban

    Joined:
    Mar 14, 2016
    Messages:
    9
    Likes Received:
    1
    Location:
    West New York, NJ
    I had the same "authentication" issue with one of my email accounts in WLM. Drove me crazy. My ISP tech support worked with me and helped me solve it. In my situation the "reply to" account name was not the same as the account name I was using with the ISP. I All the other accounts were set up the same way and they worked fine - this one wasn't until I checked the box.
     
    baldqban, Mar 16, 2016
    #18
    1. Advertisements

Want to reply to this thread or ask your own question?

You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments (here). After that, you can post your question and our members will help you out.
Similar Threads
  1. Stanley Cook

    Send receive error

    Stanley Cook, Aug 10, 2015, in forum: General Discussion
    Replies:
    1
    Views:
    838
  2. Mike nUNN
    Replies:
    1
    Views:
    853
    Trouble
    Sep 8, 2015
  3. Win10issues

    WLM cannot send/receive email after win10 installation

    Win10issues, Sep 18, 2015, in forum: General Discussion
    Replies:
    4
    Views:
    2,436
    Snuffy
    Feb 10, 2016
  4. StartledLemon
    Replies:
    3
    Views:
    1,085
    davidhk129
    Oct 23, 2015
  5. Sami
    Replies:
    11
    Views:
    2,476
    Trouble
    Nov 3, 2015
  6. Wayne Allen
    Replies:
    2
    Views:
    838
    Wayne Allen
    Nov 2, 2016
  7. Nikilet

    Windows Live Mail opens but will not load

    Nikilet, Jul 14, 2016, in forum: Windows 10 Support
    Replies:
    2
    Views:
    676
    Trouble
    Jul 15, 2016
  8. CompNovice
    Replies:
    1
    Views:
    254
    Trouble
    Jan 18, 2017
Loading...