Internet speed


Joined
Sep 12, 2017
Messages
50
Reaction score
1
I've been experiencing a problem with internet speed for a couple of years, now. Each day, when I first boot my computer, I check my internet speed using SPEEDTEST. I usually get results of about 50% of maximum for my provider. If I then go to Windows 10 settings and reset the network settings, after the system re-boots, I get 90% to 95% of maximum. It doesn't seem to make any difference whether I use Chrome as my browser or Microsoft Edge, by the end of the day my speed is back down to about 50% of maximum. I can reset the network settings again and the speed goes back up.

Does anyone have any suggestion as to what might be happening?

Thanks
 
Ad

Advertisements

Joined
Apr 22, 2017
Messages
4,323
Reaction score
564
Hi Rick,

do you have any internet resource hungry apps running in the background?. Do you have any other network devices in your home?, by that I mean things like Smart phones, Smart TV's and other users who also have computers and other IOT devices including "Smart Home" apps?. :)
 
Joined
Sep 12, 2017
Messages
50
Reaction score
1
Yes on all accounts. But, given that, those devices are still there after I reset the Internet connection and the speed stays near maximum for several hours. Usually most of the day.
 

bassfisher6522

Moderator
Joined
Sep 22, 2014
Messages
1,729
Reaction score
322
Open task manager, then check what software is set to run on startup. Turn off what is unnecessary.
 
Joined
Nov 19, 2013
Messages
5,456
Reaction score
1,111
Also, adding to Wolfie’s post. Any neighbours in reach of you router?
 
Ad

Advertisements

Ad

Advertisements


Ask a Question

Want to reply to this thread or ask your own question?

You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments. After that, you can post your question and our members will help you out.

Ask a Question

Top