No Sound Device After Update


Joined
Oct 30, 2022
Messages
3
Reaction score
0
My sound quit with the latest update this morning. It was working fine prior. System device manager does not list a sound device, and the volume icon in the taskbar says there is no audio output device installed. Installing drivers does nothing, tried three times
 
Ad

Advertisements

Joined
Nov 6, 2017
Messages
329
Reaction score
52
Press the Windows and "R" keys simultaneously, type or paste "msdt.exe -id AudioPlaybackDiagnostic" into the "Open" box and click "OK".

Ben
 
Joined
Oct 30, 2022
Messages
3
Reaction score
0
I already tried that, it says it cannot find the problem. Another diagnostic says the drivers are installed correctly. I did manage to get the sound device listed in the system devices.
 
Joined
Nov 6, 2017
Messages
329
Reaction score
52
Start Device Manager, right-click the sound device, select "Update driver", "Browse my computer for drivers", then "Let me pick from a list of available drivers on my computer". If more than one is listed, select one that isn't highlighted and click "Next". You may have to restart the computer for the change to take effect.

Ben
 
Joined
Oct 30, 2022
Messages
3
Reaction score
0
Thatwas one of the first things I did. Actually, I had to do a lot of searching to get the sound device back in Device Manager, since it disappeared when the problem started.
 
Joined
Nov 6, 2017
Messages
329
Reaction score
52
You might try uninstalling the problem update. Press the Windows and "i" keys simultaneously, select "Update and Security", "View update history", right-click the update and select "Uninstall". You may have to restart the computer for the change to take effect.

Ben
 
Ad

Advertisements

Joined
Jun 6, 2016
Messages
3
Reaction score
0
My sound quit with the latest update this morning. It was working fine prior. System device manager does not list a sound device, and the volume icon in the taskbar says there is no audio output device installed. Installing drivers does nothing, tried three times
I had the same problem I did a reboot and it came back. The second problem I had I could'nt open Outlook so I did another reboot and it came back also. Good Luck!
 

Ask a Question

Want to reply to this thread or ask your own question?

You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments. After that, you can post your question and our members will help you out.

Ask a Question

Top