SOLVED How do i correct this on my LENOVO IDEA PAD 320


Joined
Jan 30, 2019
Messages
30
Reaction score
1
download (1).jpg

WE HAVE NEW INTERNET SERVICE NO CABLES INVOLVED JUST WI-FI
 
Ad

Advertisements

Joined
Nov 6, 2017
Messages
317
Reaction score
47
Click on the Action Center in the lower right corner and make sure that "Airplane mode" is turned off.

Ben
 

bassfisher6522

Moderator
Joined
Sep 22, 2014
Messages
2,062
Reaction score
394
It's the last icon on the far right of the taskbar. If it's now showing, click on up arrow to show hidden icons.
 
Joined
Sep 26, 2017
Messages
2,731
Reaction score
532
Did the new ISP set you up when they installed their equipment, Router/Modem? Usually the initial setup requires the Ethernet cable computer to Router/Modem then the Wireless/Wi-Fi can be set up. After that has finished, [will require a password to connect wirelessly] the cable can be disconnected.
 
Joined
Apr 22, 2017
Messages
5,480
Reaction score
683
The action panel is to the right of the clock, you may have to click on "Expand" and as stated above, make sure "Flight mode" is not active!. ;)

1608360991808.png
 
Ad

Advertisements

Joined
May 6, 2015
Messages
2,784
Reaction score
479
Click on Network in the screen above from Wolfie and and then on Network and internet settings. Then click Wifi and make sure it is turned on. Then you should see a list of networks. Click on the one you want and then sign in, the ISP should have given you a password. Certainly make sure that Flight mode is off. On my uptodate version of Windows that is shown as airplane mode.
 
Joined
Jan 30, 2019
Messages
30
Reaction score
1
I have the old Xfinity router it connects to my LENOVO laptop but when I turn it off and try the new service router it won't connect all other devices connect ok except my Lenovo laptop?

Thank you

Timmy
 
Joined
Apr 22, 2017
Messages
5,480
Reaction score
683
the new service router
Hi Timmy,

sounds like it is a problem with the new router, check your details with your Internet Service Provider (ISP) as it simply sounds like there is a problem with your password on the device?. What type of security does it have?. Are there spaces between the numbers?. Are there upper and lower case characters?. Is the device showing in your "Available networks list";)
 
Ad

Advertisements

Joined
May 6, 2015
Messages
2,784
Reaction score
479
Assuming that the Lenovo has WiFi on now and you can see a list of available networks and it still will not connect.
Try disconnecting all your other devices and then reboot the router and connect with only the Lenovo. If that works then, with the Lenovo still on reconnect the others. I am wondering if the routers DHCP range is very small.
 
Last edited:

Ask a Question

Want to reply to this thread or ask your own question?

You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments. After that, you can post your question and our members will help you out.

Ask a Question

Top