SOLVED Windows 10 settings app missing settings such as vpn, hotspot accounts...


Joined
Oct 13, 2021
Messages
215
Reaction score
12
i am a intermediate windows user i am very experienced with terminals and linux but i love windows 10 but my settings app has been missing settings for a long time! It is very annoying have looked for info but i cant find any i don't want to reset windows 10. does any body here have any ideas?






Edition Windows 10 Pro
Version 21H1
Installed on ‎8/‎27/‎2021
OS build 19043.1266
Experience Windows Feature Experience Pack 120.2212.3920.0

Processor Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU E8400 @ 3.00GHz 3.00 GHz
Installed RAM 8.00 GB (7.90 GB usable)
Device ID FA33E76A-7469-4D92-A493-9D5E3F6ACF6C
Product ID 00330-50000-00000-AAOEM
System type 64-bit operating system, x64-based processor
Pen and touch No pen or touch input is available for this display

(can supply advanced info if necessary) signed, a user
 
Ad

Advertisements

Joined
Oct 13, 2021
Messages
215
Reaction score
12
Here are pictures. they should be attached to this message.
One shows that accounts section is missing and the other shows. the middle one shows my network adapters compared to the ones in settings app. The last one shows settings missing in network and internet setting .
 

Attachments

  • 1634144648224.png
    1634144648224.png
    169 KB · Views: 33
  • 1634144688862.png
    1634144688862.png
    291.5 KB · Views: 40
  • 1634144823438.png
    1634144823438.png
    55.5 KB · Views: 35
Last edited:
Joined
Oct 13, 2021
Messages
215
Reaction score
12
So in more detail the windows 10 settings app is missing settings The entire accounts section is missing yet I am not sure how to put it Back it has been like this for ever It is also missing others some I don't even remember what.
 
Joined
Oct 13, 2021
Messages
215
Reaction score
12
I honestly thought someone would have replied by now considering it has 211 views. I am feeling ignored as none of my threads have been answered accept 1.
 

Trouble

Noob Whisperer
Moderator
Joined
Nov 19, 2013
Messages
13,417
Reaction score
2,320
Apologies, not sure how I never saw this thread.
AND
Not sure how much research and fixes you might have found and applied.

The only thing I could find was a registry setting here
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Explorer
AND
A string value that can be either
hide:page_names or showonly:page_names

That might be a place to look.
AND
There might be an equivalent value in
HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Explorer

Not sure, but you might look there also.

Settings.JPG
 
Ad

Advertisements

Joined
Oct 13, 2021
Messages
215
Reaction score
12
Thanks for the reply.
One question as i am still learning registry I was wondering what that will do it seems like it might unhide something and will that work for all problems.
Have found something that might work I am going to try reinstalling as i found out a few days ago how.
By the way I know this is off topic how do you reset the dictionary for MS edge.
 

Trouble

Noob Whisperer
Moderator
Joined
Nov 19, 2013
Messages
13,417
Reaction score
2,320
As far as I know you can't technically reset "the dictionary" it either works or doesn't based on the language you have chosen.

IF however you've accidently added a word, then you should be able to fix (remove, edit, delete, etc.) that in
Edge -> Settings -> Languages -> customize spell check
 
Joined
Oct 13, 2021
Messages
215
Reaction score
12
That's strange I am using laptop that has had windows 10 just installed (it is the one with insider problems) and there is no registry key in that folder.
 

Trouble

Noob Whisperer
Moderator
Joined
Nov 19, 2013
Messages
13,417
Reaction score
2,320
I need something to look at. Take a snip and attach it to your next post.
Here's what mine currently looks like.

Capture1.JPG
 
Ad

Advertisements

Trouble

Noob Whisperer
Moderator
Joined
Nov 19, 2013
Messages
13,417
Reaction score
2,320
Looks proper to me.
Did you happen to check the same basic location under HKCU?
Here's what mine looks like

Capture2.JPG
 
Joined
Oct 13, 2021
Messages
215
Reaction score
12
No I don't think I did but I have decided to upgrade from iso and I am pretty sure that will replace any missing keys and other problems I have had
 

Trouble

Noob Whisperer
Moderator
Joined
Nov 19, 2013
Messages
13,417
Reaction score
2,320
Good luck.
Certainly worth a go.
Not sure if performing an "Upgrade" will cover all your bases but certainly worth a try.

OF course a custom clean install (I know, I know) would certainly do the trick.
 
Ad

Advertisements

Joined
Oct 13, 2021
Messages
215
Reaction score
12
You were right the reason that registry entry wasn't on the laptop was because nothing was hidden So I checked it I don't care because I have the accounts section now thanks trouble
 

Ask a Question

Want to reply to this thread or ask your own question?

You'll need to choose a username for the site, which only take a couple of moments. After that, you can post your question and our members will help you out.

Ask a Question

Top